vrijdag, 17. maart 2006 - 18:33

Met HIV besmette gewonde man gepepperd in azM

Maastricht

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een gewonde man in het ziekenhuis met pepperspray in bedwang moeten houden. De 33-jarige Maastrichtenaar, die met HIV besmet was, werd met een slagaderlijke bloeding op de Eerste Hulp van het academisch ziekenhuis binnengebracht.

Hij gedroeg zich echter agressief tegenover het medisch personeel, waarop de politie werd ingeschakeld. Bij het zien van de agenten begon de man met zijn arm te zwaaien, waardoor zijn bloed door de behandelkamer vloog. Een agent werd daarbij door het bloed in zijn gezicht geraakt; twee andere agenten kregen bloed op hun kleding. Meteen werd de politieagent die enkele bloeddruppels in zijn gezicht had gekregen, door een verpleegkundige verzorgd.

De agenten konden de man na het gebruik van pepperspray overmeesteren. De gewonde man bleef de agenten echter bedreigen. Omdat hij zich probeerde los te worstelen, werd hij aan een bed vastgebonden en kreeg hij korte tijd later een kalmerend middel toegediend. Hierna konden de verpleegkundigen eindelijk de wond aan de slagader van de man behandelen, waardoor het bloeden stopte. De politieagenten hebben aangifte tegen de man gedaan wegens bedreiging en poging doodslag, zo meldt de politie.
Provincie:
Tag(s):