zondag, 15. januari 2006 - 10:14

Met PDA door Van Abbemuseum

Eindhoven

Van dinsdag 10 januari tot en met zondag 22 januari houdt het Van Abbemuseum een proef met informatievoorziening via kleine computers, zgn. PDA’s (Personal Digital Assistants).
Bezoekers kunnen met deze handcomputers informatie opvragen over een aantal kunstwerken uit de collectie die op het ogenblik in het museum te zien zijn. Met behulp van PDA’s is meer informatie voor het publiek beschikbaar dan met de traditionele zaalfolders en bovendien is die informatie ook anders van aard: niet alleen geschreven, maar ook gesproken tekst, en verder afbeeldingen, videofragmenten en muziek.

Het systeem biedt ook de mogelijkheid om vragen te beantwoorden. Deze proef is de tweede in een serie van drie pilot projecten om vast te stellen of deze vorm van informatievoorziening rondom kunstwerken uit de collectie permanent kan worden ingevoerd in het Van Abbemuseum.

Iedereen van 14 jaar en ouder met een geldig entreebewijs voor het museum kan gratis aan deze proef meedoen.In de bovengenoemde periode (10 t/m 22 januari zijn de PDA’s alle dagen behalve maandag beschikbaar van 14.00 tot 16.00 uur bij de informatiebalie van het museum.
Provincie:
Tag(s):