maandag, 10. juli 2006 - 11:31

Met spoed goed tehuis gezocht voor 15 Husky's

Den Haag

De Dierenbescherming is voor 15 Husky's met spoed op zoek naar goede tehuizen. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft de honden verwaarloosd aangetroffen tijdens een inspectie in Biddinghuizen. De eigenaresse heeft afstand gedaan van de husky's. De honden verblijven momenteel in een dierenasiel. Vanwege de gigantische zomerdrukte blijkt het echter moeilijk om de dieren voor lange tijd onderdak te bieden.

De voormalige eigenaresse van de slecht verzorgde husky's, hield de dieren in een aantal paardenstallen waarin ze weinig tot geen beweging hadden. Op het moment van inspectie was de temperatuur in de stallen buitengewoon hoog. Sommige honden hadden door de hitte een lichaamstemperatuur van 40 graden. Alle dieren zaten onder de luizen en de vlooien. De LID heeft vorig jaar al eens proces-verbaal opgemaakt tegen de vrouw, maar dat leidde toen niet tot een inbeslagname door het Openbaar Ministerie. Na de laatste inspectie besloot ze zelf afstand te doen van de husky's.

De honden worden in het asiel 'opgelapt'. Ondanks een zeer slechte verzorging zijn ze goed van karakter. Maar een husky is zeer standvastig en heeft dus wel een 'stevige' baas nodig, iemand met overwicht. Omdat husky's van oorsprong sleehonden zijn, is veel beweging een eerste vereiste. Een sportieve eigenaar is dan ook nadrukkelijk gewenst.

Geïnteresseerden surfen naar www.dierenbescherming.nl. Op die site moeten een vragenlijst en adresgegevens ingevuld worden. De Dierenbescherming neemt contact op met de potentiële baasjes en hoopt daarmee in de komende weken tot een zorgvuldige selectie van geschikte kandidaten te komen.
Provincie:
Tag(s):