maandag, 27. februari 2006 - 11:08

Met twee 'platte' aangehouden

’s-Heer Arendskerke

Vannacht rond 04.27 uur kwamen diverse meldingen bij de Meldkamer van Politie Zeeland binnen dat er een personen-auto over de A58 reed, met twee lekke banden. Ter hoogte van ’s-Heer Arendskerke werd de man door de politie gedwongen te stoppen. Hij was nog steeds onderweg naar Vlissingen, waar de 26-jarige man vandaan kwam, en reed op de velgen van zijn auto. Een en ander veroorzaakte flink wat rook op de weg.

De agent die de man liet stoppen rook direct een enorme alcoholwalm om de man heen. Hij heeft een blaastest gedaan waaruit bleek dat hij ruim drie keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. Op het bureau bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs en dat dit al de vierde keer was dat hij hiervoor werd bekeurd. De auto waarin hij reed is weggesleept door een takelbedrijf en in beslag genomen door de politie. De auto bleek ook niet van de man zelf te zijn, maar van een bekende van hem.

De man is aangehouden en bij hem werd ook nog een hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Ook dit werd in beslag genomen. Rijkswaterstaat onderzoekt of het wegdek door de man is beschadigd en als dit zo is (wat wel waarschijnlijk is als je met je velgen over het asfalt rijdt) krijgt de man hier ook nog de rekening voor gepresenteerd.

Op de auto wordt technisch onderzoek gedaan. De man verklaarde dat hij op twee lekke banden wel door moest rijden naar huis, omdat hij maar een reservewiel in de auto had liggen.
Provincie:
Tag(s):