donderdag, 6. april 2006 - 10:01

Meten=Weten Estafette van start

Utrecht

De provincie Utrecht is op 5 april 2006 gestart met de Meten=Weten Estafette. Binnen deze Estafette krijgen een paar honderd huishoudens gratis een energiemeter in bruikleen. De meter ontdekt eenvoudig de grote stroomvreters in huis. De eerste meter is inmiddels geplaatst door Gedeputeerde Joop Binnekamp bij een gezin in IJsselstein. De provincie stelt zich binnen het kader van duurzaam consumeren, tot doel mensen bewuster om laten gaan met energieverbruik en wil huishoudens aanzetten tot -besparing.

De actie 'Meten is weten' is bedoeld voor mensen die hun kosten voor elektriciteitsverbruik in de hand willen houden. Begin 2006 is de prijs voor elektriciteit met 10 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Een gemiddeld huishouden betaalt nu ruim 64 euro per maand voor elektriciteit.

Het elektriciteitsverbruik van apparaten is niet zichtbaar, en de rekening komt slechts één keer per jaar. Deze rekening is bovendien niet uitgesplitst naar apparaten. De meeste mensen hebben daarom geen idee wat het gebruik van apparaten kost.

'Meten is weten' helpt mensen om het elektriciteitsverbruik van hun apparaten te ontdekken. En te meten wat energiebesparende mogelijkheden concreet opleveren.
Provincie:
Tag(s):