woensdag, 30. augustus 2006 - 15:44

Methadonbus ook naar Amsterdam-Noord

Vanaf oktober komt er een methadonbus naar Amsterdam-Noord. Deze bus verstrekt methadon aan langdurig verslaafden. Dit meldt de gemeente Amsterdam woensdag.

De komst van de bus past in het beleid van de gemeente om de zorg en opvang van verslaafden zoveel mogelijk te spreiden over de stad. De Noordse clienten van de bus reizen nu dagelijks naar het centrum om hun medicatie op te halen.

De bus bezoekt het stadsdeel 1 uur per dag (ma-zo) van 9.15-10.15 uur. Daarna rijdt hij naar een volgende halte in de stad. Het Dagelijks Bestuur heeft als locatie de parkeerstrook aan het Loenermark ter hoogte van het stadsdeel gekozen. Er zijn geen woningen/winkels in de directe omgeving.

Er zullen in eerste instantie ongeveer 21 cliënten van de methadonbus gebruik maken. Dit aantal kan toenemen tot zo'n 45. Uit de ervaring met de methadonbus op andere locaties in de stad blijkt dat er nauwelijks sprake is van overlast.

Stadsdeel Amsterdam-Noord organiseert een informatieavond over de methadonbus op maandag 4 september a.s. om 18.30 - 20.00 uur. Locatie is de raadzaal van het Stadsdeelhuis, Buikslotermeerplein 2000
Provincie:
Tag(s):