zondag, 12. maart 2006 - 10:24

Mexico pakt pole, Verstappen start twaalfde

Het A1 Grand Prix team van Mexico heeft voor het eerst in de korte geschiedenis van de serie de pole position weten te pakken. Salvador Duran reed in de vierde kwalificatiesessie ruim sneller dan team Frankrijk waarbij Nicolas Lappiere achter het stuur zat.

Frankrijk zal als tweede starten terwijl Nieuw Zeeland als derde start. Maleisië heeft zich met Alex Yoong op een keurige vierde positie weten te kwalificeren. Graham Rahal, die uitkomt voor team Libanon, wist zich te kwalificeren op een elfde positie, een goede prestatie voor de 17-jarige coureur en zoon van ex-Jaguar teambaas Bobby Rahal.

Van Verstappen is bekend dat de kwalificatie niet zijn sterkste punt is maar de Limburger het vooral moet hebben van de goede races. In de eerste kwalificatiesessie werd Verstappen aan het einde van zijn snelle ronde opgehouden door Fittipaldi, uitkomend voor Brazilië. De tweede en derde kwalificatiesessie waren wat minder voor team Nederland maar tijdens de vierde sessie wist Jos een sterke tijd te rijden. Echter waren enkele andere landen aan het einde van de sessie net iets sneller.

Verstappen zal morgen daardoor starten vanaf de twaalfde positie. Niet het meest ideale uitgangspunt om een race mee te beginnen, maar met de racekwaliteiten van Verstappen moet er veel goed te maken zijn. Ter herinnering; tijdens de race in Durban (Zuid Afrika) die Verstappen wist te winnen startte de Nederlander vanaf een zestiende positie.
Categorie:
Tag(s):