vrijdag, 16. juni 2006 - 23:07

Mexico stelt teleur tegen Angola

Angola heeft haar eerste punt ooit op een WK te pakken. De Afrikanen hielden in een draak van een wedstrijd Mexico op 0-0, al was daarbij wel een belangrijke rol weggelegd voor doelman Joao Ricardo. De Mexicanen waren sterker, maar slaagden er niet in de doelman -die geen club heeft- te verschalken.

De beginfase was voor Mexico, overigens zonder zelf erg gevaarlijk te worden. Het grootste gevaar kwam van Rafael Marquez, verdediger van FC Barcelona. Hij had achterin de zaakjes goed op orde en had ook zijn rol in het offensieve gedeelte van zijn land. Al vroeg in de wedstrijd trof hij met een schot de paal. Hij had daarbij wel het geluk dat een verdediger van Angola de bal nog even licht met zijn been aanraakte. In blessuretijd nam de verdediger met het kenmerkende staartje de bal weer op de pantoffel. Met een katachtige sprong hield Joao Ricardo zijn doel schoon.

Angola kon zelden gevaarlijk worden en liet doelman Sanchez alleen zweten door een aantal slappe afstandsschoten. De Afrikanen moesten het laatste kwartier ook nog verder met tien man, omdat verdediger Andre zijn tweede gele kaart kreeg. Mexico, gesteund door tienduizenden Mexicaanse supporter, zocht volop de aanval, maar Joao Ricardo hield zijn doel schoon. Al had hij het geluk dat in de slotfase een schot van Omar Bravo op de paal naast hem belandde.

De brilstand bleef op de borden staan, wat de Mexicanen op een oorverdovend fluitconcert kwam te staan. Bondscoach Ricardo LaVolpe zou door de wanprestatie bijna een sigaret gaan opsteken, iets waar hij deze wedstrijd na een verzoek van de FIFA vanaf zag.

Door het gelijke spel houdt Angola kans op plaatsing voor de achtste finales. Dan moet het woensdag wel winnen van Iran en is het afhankelijk van het resultaat tussen Mexico en Portugal.
Categorie:
Tag(s):