maandag, 31. juli 2006 - 7:43

MF1 Racing gediskwalificeerd vanwege flexibele vleugels

Beide wagens van MF1 Racing zijn na afloop van de Grand Prix van Hockenheim gediskwalificeerd op grond van te ver doorbuigende achtervleugels.

Bij de technische keuring na de race bleken de onderste vleugelelementen verder door te buigen dan het reglement toestaat. De stewards hebben het team daarop aangesproken maar besloten zowel Albers als Monteiro te diskwalificeren.

Zij motiveerden hun besluit als volgt: “De stewards zijn van mening dat de beide wagens niet voldeden aan het reglement omdat het onderste vleugelelement in hoge mate buigzaam is waardoor het achterste gedeelte van de vleugel naar onderen door lijkt te buigen volgens een vastgestelde lijn.

Deze lijn lijkt de gevolg te zijn van een onderbreking in het koolstofvezel en is niet het resultaat van het constante doorbuigen van de vleugel.

De stewards zijn van mening dat dit in strijd is met de Technische Regels voor het Formule 1 kampioenschap van 2006, met name artikel 3.15 dat voorschrijft dat die delen van de auto die de aërodynamische prestatie beïnvloeden bevestigd dienen te zijn aan, en onbeweeglijk moeten blijven ten opzichte van, het niet-afgeveerde gedeelte van de auto.�

Het team heeft het recht om in beroep te gaan tegen de uitspraak van de stewards, maar heeft reeds te kennen gegeven dat niet van plan te zijn.
Categorie:
Tag(s):