zondag, 6. augustus 2006 - 23:12

MF1 Racing kan niet profiteren van chaos

Ondanks de chaos slaagden Christijan Albers en Tiago Monteiro er vandaag in twee auto’s aan de finish te brengen. Dat deden de meeste andere teams MF1 Racing niet na. Keerzijde was dat het team verzuimde punten te scoren. En dat was zonde, aangezien races als die van vandaag bescheiden teams zoals Midland een zeldzame kans bieden die het koste wat het kost moet aangrijpen om te scoren. Net zoals in Indianapolis vorig jaar.

Zelfs de regen echter kon vandaag niet verhullen dat het team qua snelheid nog altijd niet goed genoeg is voor punten. Die snelheid werd natuurlijk gedeeltelijk gecamoufleerd door de Bridgestone intermediates, die vandaag op de natte Hongaroring absoluut niet opgewassen waren tegen de Michelins en zo ongeveer gelijkstonden aan een ongeladen pistool.

Volgens Christijan Albers werden de bandenproblemen bij hem nog verergerd door een verkeerde bandenkeuze: “We hebben de verkeerde bandenkeuze gemaakt aan het begin van de race. Op onze standaard regenbanden was ik gewoon te langzaam en ik had te lang nodig om Tiago in te halen. Pitstops en verkeer waren een constant probleem en ik moest steeds van de ideale lijn af racen. Maar toen ik eindelijk naar droogweer-banden wisselde kon ik voluit gaan en redelijke rondetijden rijden.�

Teamgenoot Monteirowas een stuk opgewekter: “Het is natuurlijk geweldig voor het team om weer de top-tien te halen. We hadden gehoopt op dit soort omstandigheden om wat punten te scoren, maar helaas voor ons zijn er tegenwoordig nogal wat betrouwbare wagens, en hebben we nog wat meer geluk nodig om dat voor elkaar te krijgen.

Het was aanvankelijk ontzettend moeilijk om te rijden en ik maakte in het begin van de race veel fouten. Daar ontkom je gewoon niet aan wanneer je in dit soort gladde omstandigheden de limiet probeert te vinden�, keek de Portugees terug op zijn optreden.
Categorie:
Tag(s):