maandag, 17. juli 2006 - 7:19

MF1 Racing nog steeds met lege handen

Het gaat na een teleurstellende seizoensstart de laatste tijd een stuk beter met MF1 Racing. Betrouwbaarheidsproblemen werden verholpen en samen met Bridgestone maakte men ook op het snelheidsfront vorderingen, getuige de kwalificatiesessies van de laatste Grand Prixs waarbij er telkens wel een Midland-coureur doordrong tot het tweede segment.

Het probleem van dergelijke vooruitgang is dat de verwachtingen steeds hooggespannener raken. Als het team dan een redelijk competitief weekend meemaakt dat onbeloond blijft, zoals in Frankrijk het geval was, dan is dat des te teleurstellender.

Iets dat Christijan Albers kan beamen. De Nederlander finishte na versnellingsbakproblemen slechts als 15de. Hij vertelde: “Ik miste de eerste versnelling en had moeite om de andere versnellingen in te schakelen, wat me veel snelheid kostte. Misschien had ik zonder dat probleem Rosberg in kunnen halen, daar had ik in ieder geval wel de snelheid voor.�

Teamgenoot Monteiro verging het een stuk slechter. Hij had geluk ongedeerd uit te kunnen stappen na een spin bij zeer hoge snelheid waarbij zijn bolide werd gelanceerd en net zo makkelijk over de kop had kunnen slaan.

“Een zeer, zeer zwaar weekend�, sprak de Portugees. “Ik heb geworsteld om de juiste afstelling voor mijn auto te vinden. Hoewel we alles hebben geprobeerd, was het zo’n weekend waarin we de balans gewoon niet voor elkaar kregen. Normaal gesproken lukt dat wel, maar om de een of andere reden dit keer niet.

Bij de start werd ik helaas weggedrukt en verloor ik twee posities, dus ik zat enkele ronden vast achter Montagny. Ik deed mijn best om hem in te halen, toen er plotseling iets gebeurde aan de achterkant van de wagen. Geen idee wat, maar de auto draaide bij het ingaan van de eerste snelle chicane plotseling in de rondte, waarna ik heftig werd gelanceerd over de kerb. Weg hydraulische druk en einde verhaal�, aldus Monteiro.
Categorie:
Tag(s):