zaterdag, 9. september 2006 - 20:13

MF1 Racing optimistisch na kwalificatie

Hoewel Christijan Albers en Tiago Monteiro genoegen moesten nemen met respectievelijk een 18e en 20e startplek, waren er tevreden gezichten te zien bij MF1 Racing.

Door een rode vlag aan het begin en een gele vlag aan het einde van de sessie konden beide coureurs slechts één vliegende ronde afleggen. Daarnaast werd het team nog gekweld door technische problemen, deze hoopt het team voor de race van morgen opgelost te hebben.

Christijan Albers liet weten het beter te doen dan hij van tevoren verwachtte. "Ik had verwacht dat we het zwaar zouden krijgen omdat topsnelheid niet echt ons sterkste punt is. Maar eigenlijk doen we het best goed. De 18e plek is dan niet echt iets om te vieren, maar onze tijden zijn redelijk competitief", aldus Albers. De Larenaar liet tevens weten nog een aantal setjes nieuwe banden te hebben voor de race, en dat ze tijdens de test vorige week een goede racesetup bedacht hebben.

Albers' teamgenoot Tiago Monteiro was minder tevreden. De Portugees liet weten de afstelling in orde was, maar dat het belangrijk is dat het team de kleine technische problemen oplost.

Teambaas Collin Kolles is optimistisch over de race van morgen. "Onze tijden zijn in orde, Christijan wist Webber voor te blijven en het gat met de Red Bull-teams en Toyota is niet erg groot. Ik ben dan ook redelijk tevreden over onze vooruitgang en optimistisch over een goede race morgen", aldus Kolles.
Categorie:
Tag(s):