maandag, 3. juli 2006 - 0:42

MF1 Racing snuffelt aan de punten

Een teleurstellende race voor MF1 Racing die er vlak na de start nog zo veelbelovend had uitgezien. De massa-crash in de tweede bocht leek de weg te hebben vrijgemaakt voor beide coureurs om net als vorig jaar wat punten bijeen te sprokkelen. Het feest ging helaas door een combinatie van technische problemen en menselijke fouten (lees: Takuma Sato) niet door.

Het mag misschien wat overdreven klinken om te zeggen dat punten tot de mogelijkheden behoorden, maar gelet op het feit dat de als laatste gestarte Nico Rosberg zijn allerminst rappe Williams nog naar een 9de plaats wist te sturen was er in Amerika duidelijk het een en ander mogelijk voor Albers en consorten.

Albers zag wel in dat het met alle uitvallers de moeite was om te proberen op de baan te blijven. Hij probeerde na zijn zoveelste pitstop wanhopig om zijn monteurs aan te sporen hem terug de baan op te sturen. Uiteindelijk moest de Nederlander echter zelf definitief opgeven in ronde 37, waarna hij het volgende liet optekenen: “Jammer dat we de race niet konden uitrijden, omdat we met een goede race in de punten hadden kunnen eindigen. Ik kwam bij de start in botsing en verloor mijn voorvleugel, waardoor ik vroegtijdig naar binnen moest. Later hield de versnellingsbak ermee op. Valt verder weinig aan toe te voegen, gewoon erg jammer.�

Monteiro kwam zelfs niet verder dan ronde 9. Hij beklaagde zich over de onbezonnenheid van de Super Aguri coureurs, in dit geval Sato, in de races in het algemeen en in het bijzonder bij de start van wedstrijden. "De start van de race was een puinhoop, met diverse auto’s die elkaar in de wielen reden, en ik vond dat ik nogal geluk had dat ik daar ongeschonden door kon komen. Ik zag een gat waar ik in kon duiken, en gelukkig raakte niemand me waardoor ik op de negende plaats belandde."

"Er zaten natuurlijk wel wat snelle auto’s achter me, maar het zag er nog altijd goed uit. Helaas waagde Takuma Sato een optimistische poging waarbij hij zijn wielen blokkeerde en mij ramde. Tijd voor een stevig gesprek", verklaarde de Portugees na het vroegtijdige einde van zijn race nog voor de microfoon.
Categorie:
Tag(s):