dinsdag, 29. augustus 2006 - 7:39

MF1 Racing wordt Spyker F1

De geruchten dat MF1 Racing overgenomen gaat worden door de Nederlandse internet investeerder Michiel Mol lijkt nu toch wel serieus te worden. Er komt al snelheid in. Enkele dagen geleden werd er gemeld dat Spyker waarschijnlijk een belangrijke rol zal spelen binnen het team. Nu blijkt echter dat het nieuwe team door het leven zal gaan als Spyker F1.

Spyker directeur Victor Muller zei het volgende: “Spyker wil het team samen met Michiel Mol overnemen. Michiel wordt partner bij Spyker en samen worden we eigenaar van het Nederlandse Formule 1-team.� De naam staat volgens Muller al vast; Spyker F1.

Spyker neemt nu als Spyker Squadron deel aan FIA GT en LMES Endurance-races en is daarin redelijk succesvol. Ook heeft het team al enkele keren meegedaan aan de 24 uur van Le Mans. Nu wil het Nederlandse team de volgende stap maken naar de Formule 1.

“We zitten in de afrondende fase’’, zegt Mol. “Het contract moet nu nog afgemaakt worden op de details. Ik hoop dat we de verkoop in het weekeinde van de Grand Prix van Italië bekend kunnen maken. Maar ik moet voorzichtig zijn, want ik heb zoiets al eerder gedacht en het viel elke keer weer tegen.’’

Zowel de woordvoerder van Media Republic willen momenteel geen verdere mededelingen doen. Wie er betrokken zijn in het M-Consortium wil men ook nog niet bekend maken, dat zal pas zijn als de aankoop daadwerkelijk een feit is.
Categorie:
Tag(s):