vrijdag, 28. april 2006 - 21:47

Microcar rijdt de Tour de France

Vrijdag heeft oud Tour de France winnaar Jan Janssen in het Franse Montaigu het startschot gegeven voor de Microcar Tour de France. Onder grote belangstelling van de Franse media en medewerkers van Microcar zijn drie Nederlandse Microcar MC2 brommobielen begonnen aan hun Tour de France, om in de voetsporen te treden van de Tour de France winnaar van vorig jaar, Lance Armstrong. Over een kleine drie weken arriveren de teams in Parijs op de Champs-Elysées.

Onder het toeziend oog honderden medewerkers van de fabriek van Microcar in Montaigu en tal van mediavertegenwoordigers gaf Jan Janssen vanochtend het startschot voor dit op zijn zachtst gezegd opvallende project. Drie Microcar MC2 brommobielen, getooid in de kleuren van de gele, groene en bolletjestrui, gaan de komende weken het traject van de Tour de France 2005 narijden, met als doel de gemiddelde snelheid van 2005 Tour-winnaar Lance Armstrong, 41,6 kilometer per uur, in ieder geval te evenaren en indien mogelijk zelfs te verbeteren.

De drie deelnemende teams, namens Microcar, een automagazine en een kranten-uitgever, zullen het 3.608 kilometer lange parcours van de Tour de France tot op de meter nauwkeurig narijden en daarbij de nodige Cols niet schuwen.

Ook de Franse Microcar-fabriek, onderdeel van de bekende Benneteau Groep, is uiterst enthousiast over het Nederlandse initiatief en verleent volop medewerking. Bij de start was vandaag dan ook de voltallige Franse directie aanwezig. René Hoogeveen, Commercieel Manager van Microcar: “Onze collega’s in Frankrijk zijn uiterst opgetogen over ons avontuur en over de aanwezigheid van Jan Janssen, die in Frankrijk nog steeds immens populair is.

Bovendien zijn onze deelnemers uiterst gemotiveerd om dit opvallende project tot een succesvol einde te brengen. Vanochtend hebben ze een uitgebreide rondleiding gekregen in de fabriek van Microcar, waarna Jan Janssen het startschot voor de Microcar Tour de France heeft gegeven, die vandaag begint met een proloog.�
Categorie:
Tag(s):