vrijdag, 29. september 2006 - 11:54

Middelburgs Theater eigenaar Minitheater

Middelburg

Vrijdag is de Vereniging Middelburgs Theater eigenaar van het Minitheater aan de Verwerijstraat 53. Voorheen was de gemeente Middelburg eigenaar van het gebouw en het Middelburgs Theater had het Minitheater in beheer.
Het Middelburgs Theater kreeg de beschikking over het oude gymnastieklokaal in de Verwerijstraat dat moest dienen als decoropslag en repetitieruimte.

In 1984 besloot de gemeente de inrichting van dit gymnastieklokaal tot Minitheater mogelijk te maken. De gemeente deed het grote verbouwingswerk, de inrichting heeft het Middelburgs Theater met vereende krachten zelf verzorgd.

Op 19 januari 1985 opende de toenmalige burgemeester drs. P.A. Wolters het verbouwde onderkomen. Vanaf die tijd zijn vrijwel alle producties van Het Middelburgs Theater in dit knusse Minitheater gespeeld.

In 2003 bouwde het Middelburgs Theater in eigen beheer een nieuwe foyer aan het gebouw. Op 26 september 2003 werd deze nieuwe aanbouw geopend door de wethouder van Cultuur van de gemeente Middelburg: dhr. A. van ’t Westeinde. De nieuwe ingang en verbouwing zijn gerealiseerd om het theater goed toegankelijk te maken voor gehandicapten. Het theater heeft nu o.a. een invalidentoilet en een ringleiding.

Het Middelburgs Theater wil nog een paar aanpassingen in het theater gaan realiseren. Hiervoor gaat het bestuur op zoek naar sponsors.
Provincie:
Tag(s):