zondag, 6. augustus 2006 - 18:46

Middeleeuwse wereld weer terug in de polder

Lisse

Liefhebbers van de Middeleeuwen en fantasiewereld konden van vrijdag 4 augustus tot zondag 6 augustus hun hart weer ophalen in Lisse. De tuinen rondom Kasteel Keukenhof hadden wederom een metamorfose ondergaan: door het overweldigende succes van Nederlands allereerste Castlefest van vorig jaar is besloten dit nog eens te herhalen en jong en oud mee te voeren naar lang vervlogen tijden.

Overal waar je keek zag je mensen in gothic, fantasy- of elfenstijl, Middeleeuwse
lekkernijen en er was een markt waar je zomaar maliënkolders, Keltische snuisterijen kon aantreffen of deelnemen aan een van de workshops wicca-rituelen.

Naast sfeer proeven konden de bezoekers ook echt deelnemen aan het Middeleeuwse leven: LARP (Live Action Role Playing) kwam je overal tegen: Volledig in stijl geklede acteurs die zomaar in een wild zwaardgevecht kunnen uitbarsten.

Wie zich geroepen voelt deed gewoon mee! Voor de kinderen was de Ridderschool wederom de grootste uitdaging. Want waar leer je nu nog echt zwaardvechten en ringsteken werden ze prachtig in stijl geschminkt en verkleed als echte ridder?

Voor de allerkleinsten was er een poppentheater, terwijl hun ouders een Middeleeuws dansje wagen op de Keltische klanken van o.a. de bands Omnia en Faun.
Provincie:
Tag(s):