donderdag, 27. april 2006 - 23:43

Middlesbrough in slotfase naar finaleplaats

Middlesbrough heeft zich met de hakken over de sloot geplaatst voor de finale van de UEFA Cup. Massimo Maccarone tekende vlak voor tijd voor de 4-2, die voldoende was om de 1-0 nederlaag van een week eerder weg te spelen.

Lange tijd leek het erop dat Steaua Boekarest met alle gemak richting finale ging. Eerst was het Nicolae Dica die na een kwartier spelen voor de 0-1 zorgde en nog geen tien minuten later breidde verdediger Nicolae Goian de score uit tot 0-2. Beide teams gingen rusten met een 1-2 stand, omdat invaller Maccarone nog trefzeker was voor de Engelsen.

Er moest wel een wonder gebeuren, wilden de Engelsen zich nog plaatsen voor de finale. Maar liefst drie doelpunten meer maken dan Steaua was vereist en dat tegen de sterke en stugge Roemenen.

De ploeg van basisspelers George Boateng en Jimmy Floyd Hasselbaink zette na rust alles op alles om de weg naar het vijandige doel te vinden. Toch waren de Engelsen alert op de snelle uitvallen van de Oostblokkers.

Het aanvallende spel had succes, al ging het zeker niet makkelijk. Mark Viduka, aanstaande zomer een van de sterspelers van het Australië van Guus Hiddink, bewees zijn waarde en bracht beide ploegen na ruim een uur op gelijke hoogte. Door toedoen van Chris Riggott ontstond er weer hoop bij de Engelse fans, nadat hij het op zijn heupen kreeg en de Engelsen op voorsprong zette.

Het feest bij Middlesbrough was helemaal compleet toen Maccarone een minuut voor tijd zijn tweede treffer maakte. De kleine 35.000 toeschouwers konden hun ogen niet geloven. Vanuit een op het oog kansloze 0-2 achterstand, was het toch gelukt om vier keer te scoren. Ook in de kwartfinale tegen FC Basel kwamen de Engelsen al op krankzinnige wijze terug van een achterstand. De Engelsen mogen nu het vliegtuig pakken naar Eindhoven voor de finale van de UEFA Cup.
Categorie:
Tag(s):