vrijdag, 31. maart 2006 - 10:24

Mienskipssintrum Leppehiem komt met MINSKEN

Akkrum

Mienskipssintrum Leppehiem viert in 2007 haar 30 jarig bestaan. De aanloop naar dit jubileum wordt ingezet met de uitgave van een gloednieuw magazine: MINSKEN. Dit unieke fullcolour magazine gaat over de mensen waar het in Mienskipssintrum Leppehiem om draait. Nergens zo veel verhalen als in een Mienskipssintrum. Bewoners met een bijzondere achtergrond. Maar ook opvallende verhalen van medewerkers en mensen uit de regio.

Zaterdag 4 maart heeft een groot gedeelte van de gemeente Boarnsterhim kennis gemaakt met MINSKEN, dat op deze dag werd gelanceerd. De dorpen Aldeboarn, Terherne, Raerd, Jirsnum en Akkrum zijn bezocht door een spectaculair promoteam dat bestond uit de ‘minsken’ van Leppehiem.

MINSKEN zal, in de aanloop naar het dertigjarige jubileum van Mienskipssintrum Leppehiem, in ieder geval dertien keer verschijnen. Het blad verschijnt één keer in de zes weken. Het is mogelijk de overige nummers van MINSKEN thuis te ontvangen, door dit initiatief te steunen. Meer informatie hierover staat in het magazine.

In Mienskipssintrum Leppehiem kunnen senioren comfortabel wonen in een levendige en vriendelijke omgeving. Leppehiem heeft veel voorzieningen in eigen beheer.
Van een ambachtelijke keuken, technische dienst en administratie tot vervoer en zorgverlening. Het Mienskipssintrum ontleent haar levendigheid mede aan de aanwezigheid van bijvoorbeeld de kinderdagverblijven, de verloskundepraktijk, het centrum voor de kunsten, het consultatiebureau en de ter plekke repeterende dorpsverenigingen.
Leppehiem kan deze diensten iedereen aanbieden. Zowel aan ouderen in Akkrum en de omliggende dorpen tot aan jonge gezinnen die hulp willen bij het combineren van zorgtaken en werk. Door de bewust kleinschalige opzet kan snel worden ingespeeld op nieuwe vragen, waardoor de zorg- en dienstverlening persoonlijk is. Hierdoor staat Leppehiem midden in de samenleving. Dit wordt nog eens onderstreept door de uitgave van MINSKEN.
Provincie:
Tag(s):