donderdag, 9. maart 2006 - 6:50

Milan legt Bayern over de knie

AC Milan heeft Bayern München met een fiks pak slaag terug richting Duitsland gestuurd. De Rossoneri wonnen met maar liefst 4-1. In de doldwaze wedstrijd kwam Milan al in de achtste minuut op voorsprong dankzij Pipo Inzaghi.

Een kwartier later mocht Andrei Shevchenko een penalty nemen na een overtreding van Ismael, maar de Oekraïner miste. Toch haalde de spits even daarna alsnog zijn gram. In de 25ste minuut kopte hij een voorzet van Jaap Stam, die net als Clarence Seedorf en Johann Vogel een basisplaats had, achter doelman Oliver Kahn: 2-0

De Italianen leken op rozen te zitten, maar in de 35ste minuut gleed Ismael plots een slippertje van doelman Dida binnen: 2-1. Meteen na het begin van de tweede helft zette Milan Bayern direct terug in de hoek. Weer was het Inzaghi die scoorde. De Braziliaan Kaká maakte aan alle illusies een einde door in de 59ste minuut de 4-1 binnen te kegelen. Roy Makaay maakte dat al niet meer mee. De ongelukkige aanvaller was in de rust al gewisseld.

Door de winst is AC Milan door naar de kwartfinale van de Champions League en kan Bayern zich helemaal op de Bundesliga gaan richten.