dinsdag, 21. februari 2006 - 23:16

Milan ontsnapt bij Bayern

Sinds de ingebruikname van de Allianz Arena had Bayern München nog geen punt verspeelt in Europees verband. Ook AC Milan leek aan de zegekar te worden gebonden.

De Duitsers grepen de Italianen bij de keel, maar vergaten door te knijpen. Daardoor kon Milan via een penalty van Shevchenko na een uur spelen de door Michael Ballack opgelopen achterstand (24e minuut) alsnog ongedaan maken.

Voor het duel was de ploeg van Roy Makaay nog tegen een domper opgelopen. Doelman Oliver Kahn was een vraagteken voor het duel, probeerde het in de warming-up, maar moest toch afhaken. Daardoor kwam de onervaren Michael Rensing onder de lat te staan.

Vat op het spel van de thuisploeg had het nauwelijks. Het elftal van trainer Felix Magath zette Milan van meet af aan onder druk en zag dat met een fantastisch afstandschot van Ballack bekroond worden. Milan dat er nauwelijks aan te pas kwam, ontsnapte dankzij de Belgische arbiter De Bleeckere. Hij beschuldigde Ismaël ervan hands in het zestien metergebied te hebben gemaakt. Shevchenko wist met het buitenkansje wel raad.
Categorie:
Tag(s):