donderdag, 7. december 2006 - 21:53

Milde straf UEFA voor Feyenoord

Feyenoord heeft van de UEFA een voorwaardelijke straf gekregen van twee Europese thuisduels zonder publiek met een proeftijd van drie jaar. Verder kreeg de club een boete van 125.000 euro. Ook zal Feyenoord de schade moeten vergoeden die de aanhang op 30 november in het stadion van Nancy aanrichtte. Onder meer een plexiglas wand en tribunestoeltjes moesten het ontgelden.

In de thuiswedstrijd tegen Blackburn Rovers stak een deel van het legioen vuurwerk af. Verder werd een speler van Blackburn, Morten Pedersen, met een beker bier bekogeld. De straf valt aanmerkelijk lager uit dan in Rotterdamse kringen gevreesd werd. Binnen de club dacht men aan minimaal één jaar Europese uitsluiting.

Over de gebeurtenissen tijdens het duel met de Engelsen doet de UEFA morgen een uitspraak. De verwachting is dat de vandaag uitgesproken sanctie niet verhoogd wordt naar bijvoorbeeld een onvoorwaardelijke uitsluiting.

KNVB-voorzitter en UEFA-penningmeester Jeu Sprengers schijnt bij de Europese voetbalbond een goed woordje te hebben gedaan voor Feyenoord. Hij heeft benadrukt dat de Rotterdammers er alles aan gedaan hebben om onlusten te voorkomen. Zijn lobby zou wel eens meegewogen kunnen hebben bij het uitspreken van de lage strafeis.

De directie van de Rotterdamse club zegt opgelucht te zijn, al spreken zij wel van een zware straf. De supportersvereniging heeft besloten de club financieel een handje te helpen. Zij kondigden aan een inzamelingsactie onder de fans te houden om zo bij te dragen aan de boete van ruim een ton.

Feyenoord heeft voor de laatste groepswedstrijd tegen Wisla Krakow extra veiligheidsmaatregelen aangekondigd om alles goed te laten verlopen.

“We benaderen dit duel als een risicowedstrijd in de competitie. Vergelijk het maar met een wedstrijd tegen Ajax. We hopen dat de sociale controle, zoals die zondag te zien was in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen, doorgaat. Mensen moeten elkaar aanspreken op hun gedrag�, aldus financieel directeur Onno Jacobs.

Commercieel directeur Chris Woerts riep op de aanhang hun verstand te laten spreken. "We doen een klemmend beroep op het gezonde verstand van de mensen. Feyenoord-supporters zijn van harte welkom. Andere lieden moeten weg blijven bij het voetbal.�
Categorie:
Tag(s):