zondag, 19. maart 2006 - 23:41

Milieucontroleurs vinden vermist meisje

Loon op Zand

Flora en faunabeheerders uit de hele regio Midden en West Brabant hebben samen met medewerkers van de politie Midden en West Brabant zondag een grote milieucontrole gehouden in de Loonse en Drunense duinen. Daarbij zijn in totaal 47 overtredingen geconstateerd waarvoor een bekeuring werd uitgeschreven. En passant werd ook nog een verloren kind teruggevonden.

De controle was vooral gericht op loslopende honden, motorcrossers en ATB-ers. Tussen 13.00 en 17.00 uur hadden op verschillende plaatsen in het uitgestrekte gebied de controleurs postgevat. De meeste bekeuringen werden uitgeschreven voor ATB-ers die buiten het parcours reden of zonder vergunning. Ook kregen 16 hondenbezitters een bekeuring, omdat ze hun viervoeter niet hadden aangelijnd. Vier personen werden beboet, omdat ze zich niet konden identificeren.

Tijdens de controle kregen de controleurs het verzoek om ook uit te kijken naar een vermist 8-jarig meisje. In het deel tussen Rustende Jager en Bos en Duin trof een op een crossmotor surveillerende beheerder het meisje rond 15.30 uur aan. Ze was al een uur op zoek naar haar ouders. Een tochtje op de motor maakte het kind blij, maar vooral de ouders met wie ze weer kon worden herenigd, aldus de politie.
Provincie:
Tag(s):