vrijdag, 20. oktober 2006 - 9:37

Milieuinspectie vanaf grote hoogte

Dronten

De integrale aanpak op het gebied van toezicht, handhaving en opsporing van milieuzaken heeft weer een stap vooruit gemaakt. In samenwerking met haar handhavingpartners heeft Politie Flevoland een milieuvlucht uitgevoerd waarbij beelden direct werden weergegeven en opgenomen.

Met behulp van een helikopter van het KLPD zijn camerabeelden van vooraf aangewezen objecten doorgestuurd naar een groot scherm, waarop ambtenaren van de Provincie Flevoland, Rijkswaterstaat Lelystad, Gemeente Urk, Gemeente Dronten en het Waterschap Zuiderzeeland, mee konden kijken. Ieder heeft zo vanuit zijn expertise de beelden gevolgd en geïnterpreteerd.

Tijdens de vlucht kon aan de politiewaarnemer om een specifiekere opname worden gevraagd. Waar dus voorheen slechts door de ogen van de milieuspecialist van de politie werd gekeken, waren nu ook andere experts in de gelegenheid de waarnemingen direct te volgen. Waar nodig kon op deze manier vanuit de participerende diensten direct actie worden ondernomen naar het gefilmde object. In andere gevallen zal een plan van aanpak volgen om eventuele overtredingen te doen stoppen.

Met deze nog geavanceerde inzet van mensen en middelen, maken de gezamenlijke veiligheidspartners een flinke stap voorwaarts bij de opsporing van milieudelicten. Met meer ogen in de lucht werden de vluchten uitgevoerd boven de gemeenten Urk en Dronten.
Provincie:
Tag(s):