donderdag, 25. mei 2006 - 9:46

Militairen zoeken staartrotor politiehelikopter

Amstelveen

Woensdag hebben militairen het weiland, waar afgelopen vrijdag een politie helikopter een noodlanding moest maken omdat zijn staartrotor plotseling was verdwenen, minutieus onderzocht. De militairen liepen in 'linie' op zoek naar de staartrotor of delen daarvan.

Met het vinden van de staartrotor hoopt men meer inzicht te krijgen naar de toedracht van het incident. Of de actie met de militairen wat heeft opgeleverd is nog onbekend. De Unit Luchtvaarttoezicht van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en de Onderzoeksraad voor Veiligheid die het onderzoek naar de oorzaak van het incident verrichten waren woensdag niet bereikbaar voor commentaar.

Afgelopen vrijdagavond moest een politie helikopter van het KLPD om 21.00 uur noodgedwongen een noodlanding maken in een weiland aan de Bovenkerkerweg in Amstelveen. De bemanning zag zich genoodzaakt de helikopter aan de grond te zetten nadat het toestel door een kapotte staartrotor vrijwel onbestuurbaar was geworden.

De tweekoppige bemanning bleef ongedeerd. Het incident deed zich voor toen de tweekoppige bemanning na een proefvlucht onderweg was naar de thuisbasis op de luchthaven Schiphol.

Zaterdagmorgen heeft een andere politiehelikopter enige tijd boven de Bovenkerkerpolder gezocht naar de verloren staartrotor maar zonder resultaat. In de loop van zaterdag werd de kapotte helikopter op een dieplader getransporteerd naar de luchthaven voor nader onderzoek.
Provincie:
Tag(s):