zondag, 12. maart 2006 - 18:20

'Milosevic pleegde mogelijk zelfmoord'

Den Haag

‘Het is mogelijk dat Milosevic zelfmoord heeft gepleegd’, dat zegt hoofdaanklaagster Carla Del Ponte in de Italiaanse krant La Repubblica die een interview met haar zondag publiceerde. Del Ponte gaf zondag zelf in een persverklaring in het Joegoslavië-Tribunaal aan dat zij de dood van Milosevic erg betreurt omdat hierdoor de slachtoffers niet de gerechtigheid krijgen die zij nodig hebben en verdienen.

Milosevic was al in 2001 in officiële beschuldiging gesteld van 66 zaken van genocide, misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden gepleegd in Kroatië, Bosnië en Herzegovina en Kosovo tussen 1991 and 1999. Deze misdaden veroorzaakten honderdduizenden slachtoffers in het voormalige Joegoslavië. Tijdens de rechtzaak zijn al 295 getuigenverklaringen en 5000 bewijzen geleverd aan de rechtbank van het Tribunaal.

‘Nu, meer dan ooit, verwacht ik dat Servische autoriteiten eindelijk Ratko Mladic en Radovan Karadžic zo snel mogelijk zullen arresteren en uitleveren aan het Tribunaal’ zegt Del Ponte zondag. ‘De dood van Milosevic maakt het zelfs nog meer urgent voor hun om gerechtigheid te laten zien'.

'Tot slot wil ik een moment stilstaan bij Zoran Dindic, zijn vrouw en zijn familie. Precies 2 jaar geleden werd hij vermoord in Belgrado. Hij is de man die de moed had om er voor te zorgen dat Slobodan Milosevic naar het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag is gebracht zodat hij terecht kon staan’, besluit Carla Del Ponte.
Provincie:
Tag(s):