vrijdag, 27. oktober 2006 - 11:40

Min 12 fietst voor SOS-Kinderdorpen het IJsseizoen uit!

Woerden

De Nederlandse ambachtelijke ijsbranche zet zich dit jaar in voor SOS-Kinderdorpen. Zo’n 75 Nederlandse ijsbereiders proberen samen met verschillende acties een groot bedrag in te zamelen. Zo ook ijsbereider Theo van Wamel van ijssalon Min 12 in Sneek.


Van Wamel stapt op de fiets richting Zuid-Frankrijk om geld bijeen te trappen voor SOS-Kinderdorpen. Om dit goede initiatief te ondersteunen helpt IJsambassadrice Yvonne van Gennip hem woensdag 25 oktober in het zadel.

Het afgelopen zomerseizoen stonden acties voor SOS-Kinderdorpen landelijk centraal in de ijssalons. Van Wamel haalde met de verkoop van 10.000 ijsbolletjes al 2.500 euro op voor het goede doel en in de collectebus in zijn zaak deponeerden zijn klanten nog eens 300 euro.
In februari volgend jaar wordt de landelijke opbrengst van alle deelnemers aangeboden op het Nationale IJscongres dat 13 februari 2007 wordt georganiseerd bij het IJscentrum te Wageningen.

De Sneker ijsbereider, hoopt met zijn fietsactie de 2.800 euro nog eens te verdubbelen. Hij pakt de groene route van Maastricht naar Stes Maries de la Mer, een afstand van 1.220 kilometer. De eerste 600 kilometer wordt hij vergezeld door twee vrienden, de tweede helft trapt hij alleen verder. Van Wamel verwacht twee weken onderweg te zijn. Mensen kunnen hem sponsoren voor 1 cent per kilometer.
Meer informatie hierover op www.min12.nl.

Om dit goede initiatief te ondersteunen zal op woensdag 25 oktober, ambassadrice van de ambachtelijke ijsbereiders en van SOS-Kinderdorpen, Yvonne van Gennip vanaf 16.00 uur in de zaak van Theo van Wamel aanwezig zijn om ijs te scheppen voor SOS-Kinderdorpen.
Tevens zal Yvonne van Gennip IJssalon Min12 van Theo van Wamel symbolisch sluiten en Theo letterlijk in het zadel helpen!
Provincie:
Tag(s):