vrijdag, 3. maart 2006 - 11:28

Minderjarig geweld tegen agent

Leeuwarden

Een agent is donderdag bespuugd, geschopt, uitgescholden en bekogeld door vier minderjarigen. Het zijn allen inwoners van Leeuwarden en respectievelijk 14, 15, 15 en 15 jaar.

In de Hobbemastraat hadden de jongeren de agent in zijn voorbijrijdende auto met een ijsbal bekogeld. De agent was vrij en reed in een burgerauto. Hij stapte uit om de jongens hierover aan te spreken.

Eén van de 15-jarigen daagde de bestuurder uit, begon hem uit te schelden en te bespugen. Toen de agent terug liep naar de auto en het portier wilde openen, probeerden dezelfde 15-jarige als eerder en de 14-jarige de bestuurder te slaan en te schoppen. Er ontstond een dreigende situatie voor zowel de bestuurder als de inzittende. Hierop maakte de bestuurder zich bekend als agent van politie. Dit werd door de jongeren niet serieus genomen.

De agent wilde de 15-jarige aanhouden, maar de groep voorkwam dit. Ondertussen had de mede-inzittende van de agent 112 gebeld. Op grond van het signalement konden rond 14.00 uur in de omgeving van de Hobbemastraat drie verdachten worden aangehouden. De 15-jarige die zich het vervelendst gedroeg, is aangehouden in zijn woning. De vier zijn overgebracht naar het bureau en de ouders zijn ingelicht. De technische recherche heeft foto's gemaakt van de deuken in het portier, alsmede van schade aan het dak. De vier hebben bekend. De agent heeft aangifte gedaan. In de loop van de avond zijn de vier in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):