zondag, 29. oktober 2006 - 21:06

Mini Jazz Festival Autumn Jazz

Assen

Voor de 11e maal in successie organiseert Jazzclub Assen het mini jazzfestival AUTUMN JAZZ. Op zaterdag 4 november a.s. kan de jazzliefhebber in hotel Van der Valk in Assen genieten van uitstekende jazzmuziek uitgevoerd door niet minder dan 7 verschillende binnen- en buitenlandse orkesten.

Bij de entree zorgt het mini looporkest Yezz! That’s Swing met vrolijk klinkende dixieland voor een warm muzikaal onthaal. Op het podium in de Toekanzaal speelt dan de uit Drenthe afkomstige vocaliste Martijje Lubbers en het Trio Vincent Grit. Deze jonge formatie van het Prins Claus Conservatorium, wisten bij de vorige editie van Autumn Jazz op een ontwapenende wijze de harten van de bezoekers te stelen.

Aansluitend hierop volgt een hevig swingend optreden van het trio van de Gooise pianist Stormvogel met als speciale gasten vibrafonist Lodewijk Bouwens en tenorsaxofonist Alexander Beets.

Het Groninger kwintet Fee 5 Fo Fun en het kwartet Jazz Team met vocaliste Harriet Middelhoek treden op in de Herenzaal en staan er garant voor dat ook de liefhebbers van Hard Bop en Mainstream Jazz volledig aan hun trekken komen.

In de grote Valckensteinzaal brengt de in het Noorden zeer populaire Gasunie Bigband een uitgebreid repertoire dat varieert van de klassieke swing uit de 40er jaren tot de modernere Zuid Amerikaanse jazzstijlen, waarna de finale volgt met de opzwepende New Orleans jazz van de Deense band Henning Munk & Plumperne met als gastspeler de Engelse klarinettist Paul Harrison.
Provincie:
Tag(s):