vrijdag, 11. augustus 2006 - 9:12

Minima ontvangen gratis energiebox

Apeldoorn

De gemeente Apeldoorn geeft alle ruim 7.000 huishoudens met een minimuminkomen een gratis energiebox ter waarde van € 50. Met dit steuntje in de portemonnee krijgen de mensen niet alleen nu al voordeel, ook kunnen zij ieder jaar vele euro’s besparen op hun energierekening. Overigens kunnen de huishoudens in plaats van de energiebox ook kiezen voor een RegelRecht strippenkaart ter waarde van €35.

Bijna iedereen heeft te maken met stijgende kosten voor diverse producten en diensten. Ook de energierekening wordt ieder jaar hoger. In de energiebox zitten spaarlampen, een waterbesparende douchekop, een doorstroombegrenzer voor de kraan en een schakelstekkerdoos. Daarnaast zitten in de doos nog meer handige artikelen die bijdragen aan een lagere energierekening en een beter milieu.

Huishoudens die deze week een mailing hebben ontvangen moeten de bijgevoegde antwoordkaart voor 1 september naar de gemeente terugsturen. Zij ontvangen dan een tegoedbon ter waarde van € 50 voor de aanschaf van de energiebox. Op de bon staat waar en wanneer zij de box kunnen ophalen.

10 tips om zelf energie te besparen:

1. Zet de verwarming 1 graad lager.

2. Gebruik een contactdoos met schakelaar om de apparatuur uit te zetten.

3. Sluit de binnendeuren.

4. Doe het licht uit op plaatsen waar u niet bent.

5. Vervang vijf gloeilampen door spaarlampen.

6. Haal de telefoonoplader uit het stopcontact als u deze niet gebruikt.

7. Sluit ’s avonds de gordijnen.

8. Zet de radio en tv uit als u er niet naar luistert of kijkt.

9. Kook zoveel mogelijk met de deksels op de pannen.

10. Gebruik een waterbesparende douchekop.
Provincie:
Tag(s):