maandag, 30. januari 2006 - 16:26

Minister de Geus op bezoek bij politiekorps Rotterdam

Rotterdam

Minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft maandagmiddag een informeel bezoek gebracht aan het korps Rotterdam-Rijnmond. Dit naar aanleiding van de diversiteitprijs die het korps in december 2005 uitgereikt kreeg van het Landelijk Netwerk Diversiteitmanagement.

In het persbericht dat de organisatie daarover uitgaf werd met name gesproken over de manier waarop het diversiteitbeleid in het korps integraal en voor de langere termijn deel uitmaakt van het reguliere beleid. Daarnaast werd lovend gesproken over de innovatieve en creatieve aanpak.
De minister besloot naar aanleiding hiervan een bezoek te brengen aan het korps, waarbij hij in gesprek ging met verschillende betrokkenen op zowel beleids- als uitvoerend niveau. Hij gaf aan met veel interesse te hebben geluisterd, onder de indruk te zijn van de persoonlijke verhalen van medewerkers en de diverse aanpak van het diversiteitbeleid in het korps.

Politie Rotterdam-Rijnmond streeft naar een divers korps om zo in de manier van werken aan te sluiten bij de multi-etnische samenleving waarin gewerkt wordt. Daarnaast is er de onbetwiste meerwaarde van een divers personeelsbestand, door de grotere variëteit in competenties die dan ontstaat.
Provincie:
Tag(s):