dinsdag, 10. oktober 2006 - 16:49

Minister Van der Hoeven bezoekt Petrus Dondersschool

Roermond

Minister Maria van der Hoeven van Onderwijs was vandaag op werkbezoek in Limburg. In de ochtend opende zij een nieuw gebouw van het Valuascollege in Venlo.Rond de middag kreeg zij een rondleiding door de verbouwde kathedraal in Roermond, waarna zij een bezoek bracht aan de Petrus Dondersschool aan de Heinsbergerweg.

De school voor Praktijkonderwijs had vorig jaar een uitnodiging doen uitgaan naar de Limburgse minister van CDA-huize. De school bestaat dit jaar 50 jaar en ook is men bezig met een nieuwe aanbouw. Voor de schoolleiding zou een bezoek van de minister een mooi gebaar zijn om de nieuwbouw te openen. Helaas is dit nog niet helemaal afgerond, zo meldt directeur Pechtold van de school. Wel bezit de school binnenkort over twee rijsimulatoren, aldus de directeur. Een proefmodel is wel aanwezig , zodat de minister deze rijsimulator als eerste officieel in gebruik mocht nemen.

Daarnaast sprak de CDA minister nog met leerlingen bij de lessen verzorging, EHBO en Land en Tuinbouw. Het schoolbestuur keek zeer tevreden terug op het korte bezoek van de minister aan de Roermondse school.
Provincie:
Tag(s):