vrijdag, 13. januari 2006 - 14:19

Ministerie van VROM investeert ruim 300 miljoen euro in Apeldoorn

Apeldoorn

Het ministerie van VROM investeert in de periode 2000-2010 voor een totaal bedrag van 316,5 miljoen euro in Apeldoorn. Dit blijkt uit de 'Vrom investeringskaart' die minister Dekker van VROM begin deze week tijdens haar nieuwjaarstoespraak presenteerde.

Het gros van de investeringen van VROM in Apeldoorn komt voor rekening van de Rijksgebouwendienst. Onder regie van deze dienst vindt een concentratie van vestigingen van de Belastingdienst plaats op drie centrale locaties in Apeldoorn. De ICT ontwikkel- en beheerfunctie wordt gevestigd op het Walterboscomplex, de proces- en productie activiteiten op het Quintax-complex en de publieksgerichte functies in het Belastingkantoor aan het Stationsplein.

Het college van b. en b. is ingenomen met de activiteiten van de Rijksgebouwendienst in Apeldoorn. Met 6500 werknemers is de Belastingdienst een zeer belangrijke werkgever in Apeldoorn.

De prominente aanwezigheid van de Belasting-dienst vergroot de aantrekkingskracht van Apeldoorn voor andere bedrijven. De Belastingdienst en het college van b. en b. zullen ook in de komende jaren samen optrekken om de huisvesting van de dienst te optimaliseren.

De deze week gepresenteerde 'Vrom investeringskaart' toont volgens het college van b. en b. aan dat Apeldoorn steeds beter in beeld komt in Den Haag. Apeldoorn wordt met de VROM investering van ruim 300 miljoen euro alleen voorbij-gestreefd door Den Haag, Amsterdam en Rotterdam.
Provincie:
Tag(s):