woensdag, 6. december 2006 - 16:05

Mishandeling van vrouw in scootmobiel

Zutphen

Dinsdagmiddag 5 december heeft een 49-jarige mindervalide vrouw uit Zutphen aangifte gedaan van mishandeling. Ze was door een aantal jongeren mishandeld en bevond zich ten tijde van de aangifte in het ziekenhuis voor onderzoek.

De vrouw reed in haar scootmobiel op het fietspad dat parallel loopt langs de N348 tussen de Braamkamp en het Bagijnenland.
Ze zag een zestal jongens voor haar fietsen en vroeg vriendelijk of ze er langs mocht. Toen de vrouw langs de jongens reed werd ze aan alle kanten ingesloten. Zonder enige aanleiding werd de vrouw uit haar scootmobiel getrokken waardoor ze op de grond viel. Vervolgens werd ze diverse malen geslagen en geschopt.

Na het gebeurde fietsten de jongens weg in de richting van het Stokebrand. Mogelijk horen ze in de Zuidwijken thuis of gingen zij via de Nieuwe IJsselbrug richting Brummen. De vrouw heeft zich in haar scootmobiel gehesen en is in naar het ziekenhuis gereden.

Ten gevolge van deze mishandeling heeft de vrouw twee gebroken ribben en een gekneusde rechterhand opgelopen.
Het betrof zes jongens van allochtone afkomst tussen de 14 en 16 jaar. Eén jongen droeg een witte Nike pet en witte jas, de rest droeg donkere kleding. Eén van de zes jongens had een gezet postuur.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar mogelijke getuigen.
Provincie:
Tag(s):