dinsdag, 28. maart 2006 - 9:33

Miskraam niet door bodyscan Schiphol

Amsterdam

Onderzoek door de Rijksrecherche wijst uit dat de vrouw, die in november 2005 door de Koninklijke Marechaussee is aangehouden op verdenking van drugssmokkel, niet een miskraam kan hebben gekregen als gevolg van het onderzoek met behulp van een bodyscan meldt de Rijksrecherche

De vrouw was destijds aangehouden op verdenking van het smokkelen van drugs in het lichaam. Na de aanhouding stemde zij in met een onderzoek met behulp van een bodyscan, omdat daarmee kon worden aangetoond dat zijn geen drugs in haar lichaam vervoerde. Dat laatste bleek het geval waarna de vrouw in vrijheid is gesteld.

Kort daarna, tijdens het transport van de vrouw terug naar Schiphol, heeft de vrouw bloed verloren hetgeen duidde op een mogelijke miskraam. Op grond van de eigen opgave van de vrouw is achteraf vastgesteld dat de vrouw mogelijk enkele weken zwanger is geweest.

Verder blijkt uit verklaringen van een gynaecoloog en een radioloog dat het onmogelijk is dat een miskraam is opgewekt door het maken van de scan. Slechts in het geval van extreem geweld, bijvoorbeeld bij een auto-ongeval, zou het misschien mogelijk zijn dat een miskraam ontstaat.


Uit het onderzoek van de Rijksrecherche is niet gebleken, dat er sprake is geweest van het hardhandig onderwerpen van de vrouw aan de bodyscan. Dat is ook niet nodig omdat de bodyscan niet plaatsvindt tegen de wil van de betrokken persoon.
Provincie:
Tag(s):