vrijdag, 16. juni 2006 - 20:51

Mobiel cameratoezicht in Noord

Amsterdam

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Amsterdam-Noord heeft besloten om in samenwerking met de politie te starten met cameratoezicht op het Waterlandplein en in de Banne rond de Parlevinker en het Zeevaarthof. Het bestuur wil met cameratoezicht de veiligheid en leefbaarheid in het stadsdeel verbeteren.

Vorig jaar is een experiment met mobiel cameratoezicht uitgevoerd in het gebied Parlevinker/Zeevaarthof. Op basis van de positieve resultaten is besloten om opnieuw cameratoezicht in te zetten. Dit gebeurt naast allerlei andere activiteiten die worden uitgevoerd om de veiligheid te verbeteren, zoals extra toezicht op straat en de aanpak van overlastgevende groepen.

Het stadsdeel kiest ervoor om een mobiel camerasysteem in te zetten. Dit betekent dat de camera's eenvoudig te verplaatsen zijn. Hierdoor kan sneller en gemakkelijker worden ingespeeld op mogelijke verplaatsing van problemen. Vanaf 2007 gaat de vernieuwing van het Waterlandplein van start met deels sloop en deels renovatie. Met mobiel cameratoezicht is het mogelijk om in te spelen op de veranderende situatie op het plein. Na twee jaar volgt een evaluatie van het cameratoezicht en besluit het stadsdeel of het project in beide gebieden wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):