maandag, 30. oktober 2006 - 8:18

Mobiele Eenheid ingezet na onrustig tuinfeest

Zondagavond is een half peloton Mobiele Eenheid (ME) ingezet voor de aanhouding van verdachten aan het Gaasterland in ‘s-Hertogenbosch i.v.m. ernstige bedreigingen en het gebruik van openlijk geweld tegen de politie en ernstige geluidsoverlast eerder die avond. Er zijn drie aanhoudingen verricht en er is o.a. een vuurwapen inbeslaggenomen.

Zondag aan het einde van de middag kreeg de politie enkele tientallen klachten van geluidsoverlast vanuit de achtertuin van een woning aan het Gaasterland. Agenten gingen aanvankelijk terplaatse om te waarschuwen. Korte tijd later kreeg de politie opnieuw melding van ernstige geluidsoverlast en ging met een aantal surveillance-eenheden opnieuw terplaatse. Daar troffen zij een groep van ca. 30 deels dronken volwassenen aan. Tegen de agenten werd geweld gebruikt en zij werden bedreigd. Zij maakten gebruik van de wapenstok en dreigden met pepperspray. Ter voorkoming van gewonden en om verdere escalatie te voorkomen besloot de politie zich op dat moment terug te trekken.

Onmiddellijk is daarop een sectie ME (ca.20 man) en een aanhoudingseenheid in dienst geroepen. Tegen middernacht zijn in de woning aan het Gaasterland een 39-jarige man, een 38-jarige vrouw en een 17-jarige jongen aangehouden. In de woning zijn een vuurwapen en een honkbalknuppel aangetroffen. De verdachten zijn ingesloten. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen worden verricht. De wapens zijn inbeslaggenomen. De actie is rustig verlopen.
Provincie:
Tag(s):