vrijdag, 22. september 2006 - 13:35

Modelbouw- en modelvliegsport-weekend bij Aviodrome!

Lelystad

Vliegen met modellen, modelvliegtuigen bouwen en de gebouwde modellen vol trots laten zien; daar draait het om in het weekend van 30 september en 1 oktober in het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome. Diverse modelbouwverenigingen zullen dan bij de Aviodrome op de luchthaven Lelystad spectaculaire vliegdemonstraties geven.

Overal in het Luchtvaart-Themapark Aviodrome zullen allerlei aspecten van de modelbouw te zien zijn. Er zullen informatie- en voorlichtingsstands aanwezig zijn, waar modelbouwverenigingen aan de hand van videopresentaties en demonstraties laten zien wat modelbouw allemaal inhoudt. Kinderen krijgen dit weekend zelf de kans om onder professionele begeleiding plastic en houten vliegtuigmodellen te bouwen. Deze mogen ze vanzelfsprekend ook mee naar huis nemen.


De demonstraties die gegeven worden zijn onder andere ‘indoor’ vliegdemonstraties, waarbij gevlogen wordt met diverse modellen. Helikopters en vliegtuigen, soms met een gewicht van slechts enkele grammen, zullen radiobestuurd rond de hoofden van de bezoekers cirkelen. Natuurlijk zullen er ook veel niet-vliegende schaalmodellen van plastic, hout en karton te zien zijn. Op het buitenterrein van het themapark worden demonstraties met ‘lijnbestuurde vliegtuigen’ gegeven. Lijnbestuurde vliegtuigmodellen zijn gemotoriseerde en bestuurde vliegtuigjes die vliegen rond een cirkel waarin de ‘piloot’ staat. Ook bij deze demonstraties krijgen kinderen de kans zelf ‘modelpiloot’ te worden, door vanuit de cirkel zelf een lijnbestuurd vliegtuig te besturen. Vanzelfsprekend gebeurt dit allemaal met de hulp van ervaren begeleiders.
Provincie:
Tag(s):