maandag, 31. juli 2006 - 14:05

Moderne kunst in een historisch decor

Gouda

Alweer voor de derde keer wordt ‘Gouda bij Kunstlicht’ georganiseerd. Tijdens de eerste twee druk bezochte edities was het werk van Patrice Warrener, de Franse lichtkunstenaar, de absolute trekker. Hij vertoonde kleurendia’s op de voorzijde van het Gotische stadhuis waardoor de bijzondere architectuur goed tot zijn recht kwam.

Voor de derde editie is de organisatie op zoek gegaan naar alternatieve kunstenaars om daarmee een bredere basis voor de toekomst te leggen. Isabella Vaalburg van Stichting Marketing Gouda vertelt: “Vooral tijdens de laatste editie van Kunstlicht viel het ons op dat het publiek graag een lichtkunstwandeling door de stad wil maken. Gouda leent zich daar in de winterdagen uiteraard prima voor.

Het bood ons inspiratie om over de mogelijkheden van een meer uitgebreide lichtkunstroute na te denken. We wilden iets toevoegen aan het historische karakter van de stad. Hedendaagse kunst kan dingen zichtbaar maken waar je normaal aan voorbij gaat.�

De derde lichtkunstmanifestatie richt zich op thema’s als avontuur, dynamiek van openbare ruimte en tijdelijkheid. Het is de bedoeling om ongeveer 6 á 10 lichtkunstwerken te tonen in leegstaande panden en andere plekken, die normaal afgesloten zijn, in de binnenstad van Gouda. De Markt blijft wel een centrale rol vervullen en net als de twee voorgaande jaren is er ook hier een publiekstrekker te zien. Momenteel zijn er 13 kunstenaars benaderd om een ontwerp in te dienen. In september volgt de definitieve lijst van deelnemende kunstenaars.

De lichtkunstmanifestatie start op 13 december en loopt door tot en met 6 januari 2007.
Provincie:
Tag(s):