woensdag, 15. februari 2006 - 23:31

Moeilijke uitgangspositie AZ

AZ zal het niet makkelijk krijgen om de volgende ronde van de UEFA Cup te bereiken. In Sevilla verloor de ploeg van trainer Louis van Gaal met 2-0 van Real Betis. Diego Tardelli en Robert bezegelden in de tweede helft het lot van de Alkmaarders. Grétar Steinsson mist de terugwedstrijd vanwege de gele kaart die hij kreeg voorgeschoteld.

Real Betis - slechts 16de in de Spaanse Primera Division - had de hele wedstrijd een overwicht. Aan de hand van uitblinker Joaquin en gevaarlijke spelhervattingen waren de Spanjaarden voor rust diverse malen dichtbij een doelpunt. AZ was slechts eenmaal gevaarlijk, toen Martijn Meerdink achter een lange bal aaning en keeper Pedro Contreras zijn strafschopgebied moest uitkomen. Rogier Molhoek speelde een ongelukkige eerste half uur, waardoor Van Gaal genoodzaakt was hem nog voor rust te vervangen door Demy de Zeeuw. Het spelbeeld verbeterde dankzij die wissel, maar de Alkmaarders kwamen nooit onder de druk van Betis uit.

De tweede helft kende een zelfde spelbeeld, hoewel Betis met slordig spel er alles aan deed om AZ in de wedstrijd te helpen. Betis was snel dichtbij de openingstreffer, maar de opbal van Arzu belandde buiten beriek van doelman Henk Timmer op de paal. Pas in de zeventigste minuut viel de openingstreffer, balverlies van Kenneth Perez. Joaquin passte en het schot van invaller Diego Tardelli vloog over Timmer in het doel. Bijna tien minuten later was miscommunicatie tussen Timmer en Joris Mathijsen er verantwoordelijk voor dat oud-PSV-er Robert de tweede Spaanse treffer kon aantekenen.

Donderdag 23 februari mag AZ proberen het verlies in de Alkmaarder Hout goed te maken.