maandag, 13. november 2006 - 16:05

Mogelijk betrokkenen bij dodelijk ongeval aangehouden

Saasveld

Zondagmorgen 12 november vond op de Postweg in Saasveld een ongeval met dodelijk afloop plaats. Een 22-jarige automobilist uit Weerselo kwam daarbij om het leven. De politie is met een onderzoek gestart naar de omstandigheden waaronder de aanrijding heeft plaatsgevonden. Naar aanleiding van dit onderzoek zijn, met toestemming van de officier van justitie, tot nu vier personen aangehouden.

In de nacht van zondag op maandag en op maandagmorgen zijn een 23-jarige man uit Saasveld, een 21-jarige man uit Hertme, een 24 jarige inwoner van Borne en een 18-jarige Enschedeër, aangehouden. In de loop van maandag zijn alle vier voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Het mogelijke aandeel van de aangehouden verdachten en de omstandigheden waaronder het ongeval heeft plaatsgevonden, wordt verder onderzocht.

Op dit moment worden door justitie, in het belang van het onderzoek, geen nadere mededelingen gedaan.


Persbericht van zondag 12 november 2006.

Bestuurder verongelukt

Zondag 12 november omstreeks 6.25 uur vond aan de Postweg in Saasveld een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een auto verloor in een bocht de macht over het stuur, waardoor de auto tegen een boom kwam en in brand vloog. In de auto zaten drie inzittenden. Een 22-jarige bestuurder en twee 17 jarige mannen. Alledrie afkomstig uit Weerselo. Omstanders verleenden eerste hulp en hielden de brand onder controle, totdat de brandweer ter plaatse was. Twee inzittenden, de bestuurder en een passagier zaten bekneld en zijn door de brandweer uit de auto bevrijd. De bestuurder overleefde het ongeval niet, hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De twee 17 jarige mannen raakten licht gewond en zijn ter observatie per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Provincie:
Tag(s):