dinsdag, 28. maart 2006 - 13:07

Molotovcocktail gooiende jongeren gestraft

Adorp

Met de aanhouding van drie jongeren uit Adorp in de leeftijd van 15, 16 en 17 jaar heeft de politie onlangs drie pogingen tot brandstichting in Adorp opgelost. Ook een jongen uit Westeremden werd tijdens het onderzoek als verdachte gehoord.

De politie kreeg in mei 2004 drie meldingen van poging tot brandstichting door van de directeur van een basisschool in de Kleinestraat in Adorp. Hij gaf aan dat op verschillende dagen en tijdstippen tot driemaal toe een molotovcocktail op het schoolplein tot ontploffing was gebracht. De directeur deed aangifte van poging tot brandstichting. Dit omdat de vuurbom vlakbij het schoolgebouw tot ontploffing was gebracht en de school in brand had kunnen vliegen.

Begin dit jaar kreeg de politie informatie binnen over de pogingen tot brandstichting. Op een website op het Internet was namelijk een filmpje te zien met jongeren, die een molotovcocktail kapot gooiden op het betreffende schoolplein.. Op de site stonden ook namen genoemd van mogelijke verdachten.

Uit onderzoek kwam naar voren dat de drie jongens, de vierde jongen deed alleen mee, op een verjaardagfeestje het plan hadden opgevat om een vuurbom te maken en deze kapot te gooien. Om alles terug te kunnen zien, werd de poging tot brandstichting door de toen 15-jarige Adorper met een videocamera vastgelegd.

Alle vier verdachten hebben een bekennende verklaring afgelegd over hun aandeel in de brandstichtingen. Alle verdachten waren tijdens het plegen van de pogingen tot brandstichting 14 en 15 jaar oud. Na overleg met justitie werd besloten om de jongeren een alternatieve straf bij bureau Halt te laten ondergaan.
Provincie:
Tag(s):