dinsdag, 15. augustus 2006 - 15:12

Monteiro geniet van strijd met Albers

De strijd tussen Tiago Monteiro en Christijan Albers helpt het team van MF1 Racing naar een hoger niveau. Beide zijn nog puntloos, en in het kwalificatieduel is het 7-6 in het voordeel van de Nederlander.

Maar de laatste tijd zien we vaker de M16-auto van het team terugkeren in het tweede gedeelte van de kwalificatie, en in de Grand Prix van Hongarije reed Monteiro naar een negende en Albers naar een tiende plek, het beste resultaat van het team dit seizoen. Monteiro dankt het aan de gezonde concurrentie met zijn teamgenoot: "In elke sessie moet ik alles geven om bij hem in de buurt te blijven, dat helpt mij en het team beter te worden."

Vorig jaar reed de Portugees nog samen met Narain Karthikeyan. Hij durft de vergelijking wel te maken. "Narain is ontzettend snel, maar maakte veel fouten en hij was niet constant. Christijan is een hele solide coureur, hij maakt bijna geen fouten. Dat vraagt ook meer van mij als coureur, ik kan me niks veroorloven. Maar of hij over één ronde net zo snel is als Narain, dat durf ik niet te zeggen."

Bij de Grand Prix van Amerika van 2005 mocht Monteiro nog het podium op, dit jaar is is hij nog op zoek naar zijn eerste puntje. En niet alleen hij, het hele team. Maar het gaat volgens hem de goede kant op. "We hebben nog nooit zo dicht op de snelste tijden gezeten en we komen ook steeds vaker in de kwalificatie bij de beste zestien coureurs. En als we dat niet doen, dan scheelt het maar twee, drie tienden van een seconde. Dit geeft veel motivatie aan de coureurs en ook aan de rest van het team."

Om punten te scoren moet je echter wel eerst de finish halen. Vorig jaar viel hij in alle race slechts één keer uit, nu staat hij al op drie uitvalbeurten. "Vorig jaar reden we met een oude auto, die was langzaam, maar heel betrouwbaar. Nu hebben we een nieuwe auto en die is veel competitiever, maar ook fragieler. Van deze auto's wordt het uiterste gevraagd, dan kan er wel eens wat kapot gaan. Maar ik was het niet gewend na vorig jaar."
Categorie:
Tag(s):