woensdag, 3. mei 2006 - 10:52

Monument voor Mondriaan

Winterswijk

Op vrijdag 12 mei wordt het eerste monument ter wereld voor Piet Mondriaan onthult door wethouder Sletering en mondriaankenner bij uitstek, drs. Joop Joosten. De onthulling vindt plaats om 16.00 uur bij de schoorsteen behorende bij de Tricot, Tricot 11 in Winterswijk.

Winterswijk kent een actief beleid op het gebied van Kunst in de openbare ruimte. Enkele jaren geleden is een Advies-commissie Beeldende Kunst ingesteld die zich hiermee bezighoudt. De gemeente werkt bij dit project samen met de Adviescommissie Beeldende Kunst en de Stichting Mondriaan Winterswijk.

De Adviescommissie Beeldende Kunst heeft een drietal kunstenaars geselecteerd die een schetsontwerp hebben gemaakt voor het Monument. Uiteindelijk is de keuze gevallen op het ontwerp van kunstenaars Paul Keizer en Albert Dedden van Artwork uit Deventer.

Het monument voor kunstenaar Piet Mondriaan wordt beschouwd als het unieke eerbetoon aan de oud-Winters-wijker en als sluitstuk van de Mondriaan wandelroute. Het krijgt een markante, goed zichtbare ruime plek aan één van de invalswegen in het centrum van het dorp.
Provincie:
Tag(s):