donderdag, 28. december 2006 - 17:52

Mooi jubileumjaar Van Abbemuseum

Eindhoven

Het Van Abbemuseum sluit het jaar van het 70-jarig jubileum af met goede bezoekcijfers. In 2006 bezochten 77.000 mensen het Eindhovense museum, een stijging van 10% ten opzichte van 2005 (70.000 bezoekers).

Het afgelopen jaar ontwikkelde het museum veel nieuwe activiteiten zoals Plug In, het nieuwe concept om de collectie te tonen en Living Archive, exposities waarin de rijke geschiedenis van het Van Abbe tot leven wordt gebracht. Bovendien was er de jubileumtentoonstelling What happened to Art.

Vanaf 17 mei heeft het museum de donderdagavond gratis toegang gegeven. Wegens groot succes is deze actie verlengd tot en met 30 april 2007. Daarnaast geeft het kleinste overdekte bruggetje ter wereld, het kunstwerk 'Echt iets voor u' van John Körmeling, toegang aan de achterkant van het gebouw.

Met het project Be(com)ing Dutch won het Van Abbemuseum de Stimuleringsprijs voor Culturele Diversiteit van de Mondriaan Stichting die in 2006 voor het eerst werd uitgereikt. Het twee jaar durende project gaat in januari van start met The Gatherings, in het najaar gevolgd door de grote internationale bijeenkomst The Caucus.
Provincie:
Tag(s):