vrijdag, 8. december 2006 - 23:12

Mooiste kerstgroepen in Bijbels Openluchtmuseum

Het Bijbels Openluchtmuseum presenteert tijdens een speciale winteropenstelling van 16 december 2006 t/m 7 januari 2007 de mooiste kerstgroepen en organiseert tussen Kerst en Oud & Nieuw kerstactiviteiten voor het hele gezin op Het Kerstplein in museumdorp Beth Juda met lampionnen-optochten, verhalenvertellers, poppenspel, vuur en muziek.

De mooiste kerstgroepen zijn dit jaar te zien in het Bijbels Openluchtmuseum tijdens een speciale winteropenstelling (16 december 2006 – 7 januari 2007; 11.00 – 16.00 uur). Het museum toont kerstgroepen die afkomstig zijn van over de hele wereld. Veel groepen zijn handgemaakt door vooraanstaande keramisten en houtsnijders uit binnen- en buitenland, van Arizona tot Sicilië en van Thailand tot Polen.

Zo lijkt het kerstverhaal in de houten groep van de Navajo-indiaan Tom W. Yazzie uit Arizona wel een western, met gevederde indianen rond het kerstkind. In een Thaise groep komen de koningen op een olifant en in de groep uit El Salvador worden tortilla’s gebakken.

De mooiste kerstgroepen staan opgesteld in twee verschillende omgevingen. De meest waardevolle beelden en reliëfs worden getoond in een geheimzinnige schatkamer, waar alle details van de prachtige voorstellingen optimaal tot hun recht komen.

De grote kerstgroepen staan opgesteld in de oriëntaalse interieurs van museumdorp Beth Juda. Zo staat een houten kerstgroep in het Joodse timmermanshuis en een stoffen kerstgroep in het wevershuisje. Beeldend kunstenaar Heleen Dijkman heeft de inrichting verzorgd.

Van 26 t/m 30 december 2006 (van 16.00 tot 19.00 uur) heeft het museum speciale avondactiviteiten. Tijdens de traditionele Lampionnenoptocht wandelen kinderen met een lampion door het sfeervol verlichte museumpark met als eindbestemming museumdorp Beth Juda. Het plein van dit museumdorp is ingericht als Het Kerstplein.

Vertellers die de wereld dichterbij halen, elke avond twee uitvoeringen door poppentheater Madoc (Mariken van Nimweghen), vuur, muziek, figuranten uit het kerstverhaal en warme dranken en spijzen maken het plein zeker een bezoek waard!

Voor het eerst is het Bijbels Openluchtmuseum tijdens de winteropenstelling geheel toegankelijk, inclusief de spraakmakende en indrukwekkende multimediale introductieshow.
Provincie:
Tag(s):