vrijdag, 29. december 2006 - 13:44

Moord Louis Sévèke opnieuw in Opsporing Verzocht

Nijmegen

Op dinsdag 2 januari zal in het programma Opsporing Verzocht opnieuw aandacht worden besteed aan de moord op Louis Sévèke op 15 november 2005. Daarvoor is op 21 december door een cameraploeg van de AVRO een reconstructie gefilmd.

Ook zijn opnamen gemaakt in het bekende Nijmeegse krakersbolwerk “De grote broek� aan de Van Broeckhuysenstraat. De route die Louis Sévèke heeft afgelegd voordat hij werd neergeschoten is eveneens in beeld gebracht.

Door een reconstructie van de gebeurtenissen van 15 november 2005 te laten zien hoopt de politie dat getuigen die nog geen contact met het onderzoeksteam hebben gehad, nu toch reageren. Het betreft dan getuigen die wellicht denken dat ze geen bijdrage aan het onderzoek kunnen leveren, maar die toch uiterst belangrijke kleine ‘puzzelstukjes’ kunnen aandragen.

De vragen die in de uitzending worden gesteld hebben onder andere betrekking op de eerder genoemde rode Opel Vectra, de mannen uit Venray die enkele weken voor de moord bij De grote Broek zijn geweest en op de nog steeds onbekende ‘Edmund Dantes’ die maanden voor zijn dood per e-mail contact zocht met Louis Sévèke.

De uitzending van het programma is op dinsdag 2 januari om 21.45 uur bij de AVRO op Nederland 1. De herhaling is op woensdag 3 januari om 13.15 uur op Nederland 2.
Provincie:
Tag(s):