zaterdag, 8. juli 2006 - 22:47

Moordwapen aangetroffen; Tilburger opgepakt

Beek en Donk

Vrijdagavond heeft een rechercheteam van de politie een 26-jarige Tilburger aangehouden. De rechercheurs, die de moord op een 31-jarige man uit Beek en Donk onderzoeken, hebben bij de Tilburger het vuurwapen gevonden waarmee de moord is gepleegd. De Tilburger verklaarde het wapen te hebben gekocht zonder te weten dat de moord met dat wapen was gepleegd. De man is vandaag, na uitgebreid te zijn verhoord, in vrijheid gesteld. Hij zal worden vervolgd voor het kopen en het in bezit hebben van een vuurwapen.

De politie hield woensdag 28 juni al twee mannen en een vrouw aan, allen 25 jaar oud en afkomstig uit Eindhoven. Zij worden verdacht betrokken te zijn bij de dood van de man uit Beek en Donk. Zijn stoffelijk overschot werd donderdag 8 juni, kort na middernacht, op de Kloostertuin in Beek en Donk gevonden. Het onderzoek van de politie kan nu worden afgerond.

De drie eerdere verdachten werden vrijdag 30 juni jl. voorgeleid bij de rechter-commissaris. De 25-jarige vrouw is inmiddels in vrijheid gesteld. Zij blijft aangemerkt als verdachte in deze zaak. De twee mannen zitten nog steeds in voorlopige hechtenis, omdat zij als hoofdverdachten worden beschouwd.
Provincie:
Tag(s):