donderdag, 17. augustus 2006 - 0:18

Mosseldag Yerseke 2006

Yerseke

Mosseldag Yerseke is een jaarlijks terugkerend gezellig feest, altijd op de derde zaterdag in augustus. Dit jaar 19 augustus ! Tijdens deze dag zijn er in het dorp diverse activiteiten met als centraal thema de mossel. We geven u een overzicht van enkele activiteiten.

Het programma is als volgt:

Bezichtiging/Informatie Mosselveiling.

Braderie langs de havens en de oesterputten.

Vrijmarkt op de dijk langs de Prins Willem Alexanderhaven.

Beachvolleybal op het parkeerterrein bij partycentrum ‘De Zaete’.

Mosselsloepenrace bij de Julianahaven.

Mosselen eten bij de Julianahaven voor € 2,-- per portie.

Mosselrock met:Ocean’s Edge, Marsha & Band, Concrete (B) X-proof, Skip the Rush, Cosmic Slop, J-Stars, Rock Session 2006 + Special Guest. Toegang gratis.

Vlootschouw op de Oosterschelde

Taptoe op de Willem Alexanderhaven met:
Chr. Showkorps Excelsior – Delft (2 shows)
Chr. Showkorps De Bazuin – Leerdam
Showband Sternse Slotlanders - Franeker

Tot slot, vuurwerk op de Koningin Julianahaven

Verder zijn er in het dorp ook vele activiteiten. Het fraaie historische gebouw van de Hervormde kerk midden in het dorp is de gehele dag open. U kunt er even uit blazen en u vindt er tal van activiteiten.

Er is een kunstmarkt met straatartiesten. Het Zoutwatertheater brengt straattheater in de Lepel-straat ‘Zaad naar de zee dragen’.

Op de terrassen is live muziek.

Winkelmarkt van de plaatselijke winkeliers

Zaterdag is de dweilband van Mozart actief op de braderie. De dweilband met de toepasselijke naam ’t Mô Art oftewel “Het moet hard� zal naast de Koenckelpotters en de centrumkapel de stra-ten van Yerseke met een vrolijke noot omlijsten.

Vanaf woensdag 16 augustus 14.00 uur tot en met zaterdag 19 augustus 23.30uur is er kermis.

Bij de Beatrixhaven staat een feesttent waar vanaf vrijdag met vele optredens zullen plaatsvinden.

Tot slot verwijzen we u ook nog naar het Mosselrockterrein waar o.a. optredens zullen zijn van DJ Sun, DJ Reza, DJ Rob, DJ Mcloud en VeeJay Colin

Met vervoer is ook rekening gehouden. Komt u met de trein dan kunt u ook dit jaar voor € 3,-- (retour) gebruik maken van de pendelbussen van busmaatschappij ConeXXion. De bussen pendelen tussen het station en Yerseke tot ongeveer 18.00 uur: Met de trein is dus de meest slimme manier om naar mosseldag te komen.
Provincie:
Tag(s):