donderdag, 30. maart 2006 - 19:44

Motorrijder zwaargewond bij aanrijding met bus

Amsterdam

Woensdagmiddag rond vier uur raakte op de Louwesweg een 21-jarige motorrijder zwaargewond bij een aanrijding met een bus van het GVB. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis vervoerd. De bus kwam vanuit de richting van de Johan Huizingalaan en moest stoppen voor het stoplicht ter hoogte van de Louweshoek. De motorrijder kwam vanuit de tegenovergestelde richting. De bus trok op nadat hij een tram had laten passeren. De motorrijder kwam vervolgens hard in aanraking met de voorzijde van de bus, ramde een lantaarnpaal en kwam tot stilstand in de bosschages.

De bestuurder liep hierbij ernstig letsel op. De traumahelikopter verleende assistentie aan het ambulancepersoneel. Het lukte het medisch team de man te stabiliseren en over te brengen naar een ziekenhuis. Hier werd hij geopereerd aan vele botbreuken over het hele lichaam en zwaar inwendig letsel. Zijn toestand is inmiddels stabiel.

De 33-jarige buschauffeur werd overgebracht naar een politiebureau. Hij was bijzonder onder de indruk van het ongeval. De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de precieze toedracht van het ongeval.
Provincie:
Tag(s):